ქართული | English | Русский
ოქტ
08
ახალი სტომატოლოგიური კლინიკა მედისონში
განახლებული სტომატოლოგიური კლინიკა აღჭურვილია თანამედროვე ტექნიკური საშუალებებით. გამოიყენება ევროპაში დამზადებული მაღალი სამკურნალო ეფექტის მქონე სტომატოლოგიური მასალები....
ოქტ
07
სიახლე! ოჯახის ექიმთან ჩაწერა Skype-ს მეშვეობით
Skype-ში კონტაქტი საშუალებას იძლევა პაციენტმა მიიღოს მისთვის სასურველი ინფორმაცია და წინასწარ ჩაეწეროს ოჯახის ექიმთან კონსულტაციაზე....
ოქტ
04
ევროპული სამედიცინო ლაბორატორია მედისონის სამედიცინო ცენტრებში
მედისონის განახლებული ლაბორატორია აერთიანებს პროფესიონალი მეცნიერებისა და ექიმების ჯგუფს, ევროპული დონის თანამედროვე ტექნოლოგიები კი უზრუნველყოფს შედეგების სიზუსტეს.
...
კითხვა
გამარჯობა,სახლში გვაქვს უკაბელო ინტერნეტი ეგრეთწოდებული ვაიფაი.მყავს ერთი წლის ბავშვი.მაინტერესებს ხომ არ არის საშიში და რა რისკებთანაა დაკავშირებული.ძალიან მაინტერესებს
პასუხი
დასვით თქვენი შეკითხვა >>
* თქვენი სახელი და გვარი

* ელ.ფოსტის მისამართი

* შეკითხვა (მაქსიმიმ 400 სიმბოლო)


გვერდები: < წინა  6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 შემდეგი >  
თარიღი: 11-04-2013
ვარ 44 წლის,საშვილოსნო გადიდებული მაქვს,ყელზე კი 3-5 მმ ნაბოტური კისტებია,ონკოლოგ-გენოკოლოგი მირჩევს აუცილებელ ლაპარასკოპიულ ჩარევას რათა აილაგმოს ეს კისტები,მეორე გენოკოლოგის რჩევაა რომ ეს კისტები საჭიროებს მხოლოდ მოყინვას,გთხოვთ მირჩიოთ როგორ მოვიქცე.გმადლობთ რჩევისთვის.
ავტორი: ლელა ფილია
პასუხი:
თუ მხოლოდ ნაბოტის ცისტაა, შეგვიძლია არც ჩავერიოთ(თანამედროვე მიდგომით, ის ნორმულია), მაგრამ ასე ზეპირად შეუძლებელია საერთო სურათის შეფასება, უნდა თვალით ინახოს ყველაფერი.

თარიღი: 06-04-2013
3 კვირის ორსულმა თუ შეიძლება იხმაროს ტერჟინანის სანთელი?ნაყოფს რაიმეს ავნებს?ექიმმა გამომიწერა,თუმცა მაინც ვნერვიულობ.კიდევ მაინტერესებს ორსულობის ტესტი იმ შემთხვევაში თუ მუცელი მოგეშალა რამდენი დღე აჩვენებს დადებით პასუხს?და კიდევ მაინტერესებს თუ მუცელი 3 კვირაზე მოეშალა ქალს,ანუ ჯერ კიდევ იქამდე სანამ ექოზე ორსულობა გამოჩნდებოდა,ეს მუცლის მოშლა არ უნდა გამოჩნდეს და როგორ?
ავტორი: ნანა
პასუხი:
ნებისმიერი ვაგინალური სანთლის გამოყენება თუკი არ არის მწვავე ვულვოვაგინიტი არ არის რეკომენდირებული ორსულობის პირველ ტრიმესტრში თუკი თქვენ ეჭვი გაქვთ, რომ შეწყდა ორსულობა ეს უნდა დაადგინოთ ექოსქოპიურად და სისხლში ქორიონალური გონადოპროპინის დინამიური კონტროლით და არა ორსულობის ტესტით, ვინაიდან ეს არის ძალიან ზედაპირული საშუალება და ორსულობის შეწყვეტის სადიაგოსტიკოთ არ გამოიყენება. პატივისცემით, გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 04-04-2013
ვარ ჩემი გამოთვლით 3 კვირის ორსული.ტესტი დადებითს მიჩვენებს სულ.მქონდა გამონადენი ღია მცირე ყავისფერი,მივედი გინეკოლოგთნ გავიკეთე ულტრასონოგრაფიული კვლევა,თუ ნაყოფი მომეშალა არ უნდა გამოჩენილიყო?არც ორსულობა ჩანს არც ის რომ მომეშალა,რატო არ გამოჩნდა თუ მომეშალა?რა უნდა გამოჩნდეს ექოზე რო მიხვდე რომ მოგეშალა?მცირე ცისტური 2 ჩანართი 1–2 მმ მითხრეს.რადგან 2 იყო ვერაფერი თქვეს,ეს რა არის?ენდომეტრ–11მმ
ავტორი: მაია
პასუხი:
ექოსკოპირად უნდა დაადგინოთ, თუკი ორსულობა პროგრესირებს და არ არის შეწყვეტილი სანაყოფო კვერცხი უნდა იზრდებოდეს დაახლოებით დღეში 1 მმ დიამეტრით. პატივისცემით, გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 03-04-2013
სამი-ოთხი კვირის ორსულის ენდომეტრიუმის სისქე რამდენი უნდა იყოს? ორსულად ვარ მესამე კვირის ბოლოს მქონდა ყავისფერი ღია გამონადენი, ვიყავი ექიმთან და ვერაფერს ამბობს სანამ არ გამოჩნდება ეხოზე ორსულობა, ტესტი დადებითს მიჩვენებს, რომ მომშლოდა ამ გამონადენს ტკივილი არ ახლდებოდა თან, არაფერი არ მტკივა, აბორტი,გამოფხეკა ან რამე საჩირო იქნება თუ მომშორდა? 10-11მმ მაქ ენდომეტრიუმი. 5 დგის წინ 32მმ მქონდა :(
ავტორი: მაია
პასუხი:
10-11 მმ ენდომეტრიუმის სისქე დაბალია ორსულობის 2-3 კვირაზე, თუკი შეწყდა ორსულობა ტესტი დადებითი იქნება ჯერ კიდევ, ნუ ენდობით ტესტს, გამოფხეკა დაგჭირდებათ თუ არა, ძნელი სათქმელია,მიმართეთ გინეკოლოგს. პატივისცემით, გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 02-04-2013
ვარ ორსულად დაახლოებით 4 კვირის ჯერ ექიმთნ არ მივსულვარ,მაქვს ცისტიტი,გუშინ შევატყე გამონადენი,რომელიც იყო ოდნავ მოვარდისფრო ძალიან მცირე,შევშინდი,ძალიან ბევრი ტესტი მაქ გაკეთებული და მიჩვენებს აშკარად რომ ორსულად ვარ?ციკლის მოსვლის ნიშანი ხო არაათქო ეგ გამონადენი?ან რისი ბრალი შეიძლება იყოს,არც მტკიოდა მუცელი და არფერი,ბუნებრივია ეგ თუ პრობლემაა რამეე?ხო არ მომეშალა მუცელი :(მაგრამ არაფერი მტკივა
ავტორი: ეკა
პასუხი:
აუცილებელია ექიმთან მისვლა, სისხლიანი გამონადენი ორსულობის შეწყვეტას არ ნიშნავს, მაგრამ ძალიან მისახედია, მით უფრო ადრე ვადაზე.

თარიღი: 31-03-2013
გამარჯობათ.მაინტერესებს რამდენი კვირის ორსული ვარ. ბოლო მენსტრუაცია მქონდა 26 თებერვალს. როდესაც ეხოსკოპია გავიკეთე მითხრეს რომ ყვითელი სხეულები არ ჩანსო. დამინიშნეს უტროჟესტანი. მოიმატებს ყვითელი სხეულები?
ავტორი: თამარ დაჩიბერიძე
პასუხი:
დღეს 17აპრილია და 7კვირის გამოდის ორსულობა. საჭიროა პროჟესტერონის განსაზღვრა სისხლში და იმის მიხედვით დაინიშნოს უტროჟესტანის დოზა(ყვითელი სხეულის ჰორმონის)

თარიღი: 31-03-2013
ლეიკოციტები ყოველთვის მაღალი მაქვს ნაცხში,არაფერი არ მაქვს სოკოს გარდა,ვმკურნალობ მეხუთე თვეა და შედეგი არ მაქვს,რა უნდა გავაკეთო ვეგარ გავიგე ((
ავტორი: მაია დოლიძე
პასუხი:
თქვენ აუცილებლად უნდა ჩაიტაროთ ნაცხის ბაქტერიოლოგია და მხოლოდ ამის შემდეგ გადაწყდება რა ტიპის მკურნალობაა საჩირო თქვენს შემთხვევაში. პატივისცემით, გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 31-03-2013
გამარჯობათ.25მარტს გავიკეტე მედიკამენტური აბორტი.დღეს ტესტმა ისევ დადებითი მიჩვენა,დენა ჩვეულებრივად მაქვს,მარა თიტქოს ვერ მივხვდი ემბრიონის გამოსვლა.
ავტორი: გვირილა
პასუხი:
მიმართეთ თქვენს გინეკოლოგს.

თარიღი: 30-03-2013
ვარ ორსულად, დაახლოებით 3 კვირის, ეხო გადავიღე და ჯერჯერობით არ დაფიქსირდა ორსულობა, რამოდენიმე დღეში ისევ ვცდი. შედეგები ასეთი იყო და ნორმალურია?საშვილოსნო-მსხლისებრი ფორმის-76X42X49 მმ.ენდომეტრიუმის სისქე-32მმ.(შეესაბამება მენსტრუალური ციკლის ფაზას). დუგლასის სივრცე თავისუფალი. მარჯვენა საკვერცხე-30X19 მმ.მარცხენა-33X22მმ. ციკლი მაქვს 37 დღიანი და ბოლოს მქონდა 18 თებერვალს. ჯერ გინეკოლოგთან არ ვყოფილვარ.
ავტორი: ნანა
პასუხი:
პირველ რიგში ექოსკოპიურად უნდა დადასტურდეს სანაყოფო კვერცხის ლოკალიზაცია, ანუ ნამდვილად საშვილოსნოს ღრუში მდებარეობს თუ არა სანაყოფო პარკი, რადგან ამითი გამოირიცხება ექტოპიური ორსულობა ანუ ე.წ. გარე ორსულობა. გირჩევთ ჩაიტაროთ ტრანსვაგინალური ექოსკოპიური კვლევა და მიმართოთ გინეკოლოგს. პატივისცემით, გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 30-03-2013
გამარჯობათ, ვარ ექვსი კვირის ორსული და აღმომაჩნდა ვირუსი,ტოქსოპლაზმა IჯM 1,35P. ექიმმა მითხრა ახალი შეზენილი გაქვსო,და გიმკურნალებო, მაინტერესებს ექვემდებარება თუ არა მკურნალობას და შეიძლება თუ არა ნაყოფზე რაიმე გავლენა იქონიოს,ანუ რამდენად საშიშია მადლობა წინასწარ
ავტორი: ნათია გორგაძე
პასუხი:
ექვემდებარება მკურნალობას. ამ შემთხვევაში ექიმი ტიტრის მიხედვით გეგმავს ტაქტიკას, რომელი უფრო მავნეა ნაყოფისთვის, ჩატარებული თერაპია თუ ინფექცია.



video clip
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
ხართ თუ არა დაზღვეული?
კი
არა
მთავარი | ცენტრის შესახებ | ექიმები | ფასები | კონტაქტი CopyRight © 2010 - 2011 Medical Center “Janmrteloba”, All Rights Reserved
Created By Rati Ratiani