ქართული | English | Русский
ოქტ
08
ახალი სტომატოლოგიური კლინიკა მედისონში
განახლებული სტომატოლოგიური კლინიკა აღჭურვილია თანამედროვე ტექნიკური საშუალებებით. გამოიყენება ევროპაში დამზადებული მაღალი სამკურნალო ეფექტის მქონე სტომატოლოგიური მასალები....
ოქტ
07
სიახლე! ოჯახის ექიმთან ჩაწერა Skype-ს მეშვეობით
Skype-ში კონტაქტი საშუალებას იძლევა პაციენტმა მიიღოს მისთვის სასურველი ინფორმაცია და წინასწარ ჩაეწეროს ოჯახის ექიმთან კონსულტაციაზე....
ოქტ
04
ევროპული სამედიცინო ლაბორატორია მედისონის სამედიცინო ცენტრებში
მედისონის განახლებული ლაბორატორია აერთიანებს პროფესიონალი მეცნიერებისა და ექიმების ჯგუფს, ევროპული დონის თანამედროვე ტექნოლოგიები კი უზრუნველყოფს შედეგების სიზუსტეს.
...
კითხვა
გამარჯობათ,საშვილოსნოს ყელზე მქონდა ეროზია ჩავიტარე ყველანაირი გამოკვლევა და 3 წლის წინ მოვიკინე. მაინტერესებს ახლა ვარ ორსულად 19 კვირის
პასუხი
დასვით თქვენი შეკითხვა >>
* თქვენი სახელი და გვარი

* ელ.ფოსტის მისამართი

* შეკითხვა (მაქსიმიმ 400 სიმბოლო)


გვერდები: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 შემდეგი >  
თარიღი: 23-10-2014
გამარჯობათ,საშვილოსნოს ყელზე მქონდა ეროზია ჩავიტარე ყველანაირი გამოკვლევა და 3 წლის წინ მოვიკინე. მაინტერესებს ახლა ვარ ორსულად 19 კვირის და მაინტერესებს ფიზიოლოგიური მშობიარობისას რაიმე გარტულება შეიძლება გამოიწვიოს იმან რო ყელი მოყინული მაქვს?
ავტორი: მარიამი2010
პასუხი:
საშვილოსნოს ყელის კრიოდესტრუქცია იგივე ყელის მოყინვა არ არის საშიში და არ იწვევს არანაირ გართულებებს ბუნებრივი გზით მშობიარობის დროს. გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 22-10-2014
გამარჯობათ,ვარ ოცდასამი წლის,გასათხოვარი მკერდზე და წელზე გამიჩნდა სტრიები,გამითხელდა თმა.მინტერესებს შესაძლებელია თუ არა გამოწვეული იყოს ეს ჩიყვით?მირჩიეთ რა სახის ანალიზები გავიკეთო
ავტორი: ტატიანა თოფაძე
პასუხი:
თმის გათხელება და ტანზე სტრიები არ არის გამოწვეული ფარისებრი ჯირკვლის პათოლოგიით. აღნიშნული მოვლენები ხშირად გამოწვეულია მამაკაცური სასქესო ჰორმონის, ტესტოსტერონის მომატებით. საჭიროა ანამნეზის დაზუსტება, Ftestosteron-ის და DHE-s-ის გამოკვლევა. მაგრამ გამოკვლევების ჩატარებამდე საჭიროა გინეკოლოგის და ენდოკრინოლოგის კონსულტაცია. ენდოკრინოლოგი: ქ.პატაშური

თარიღი: 20-10-2014
ჩემი გოგონა 1 წლის და 1 თვისაა, ფეხზე დგებოდა და სიარულსაც ცდილობდა, მაგრამ ახლა ფეხზე ვერ ვაყენებთარ ჩერდება და ისტერიკები აქვს. ბავშვი არ წაგვქცევია, მაგრამ მაინც აქვს ეს შიში. რა ზომებს მივმართო ძალიან გთხოვთ მიპასუხეთ.
ავტორი: ხატია რიჟვაძე
პასუხი:
აუცილებელია თქვენი გოგონა მიიყვანოთ საკონსულტაციოდ ორთოპედთან და მისი გადაწყვეტილებით (თუ საჭიროა) ჩატარდეს Ro გრაფია . მან უნდა განსაზღვროს რეაბილიტაციისა და მკურნალობის შემდგომი ტაქტიკა. გისურვებთ ჯანმრთელობას!

თარიღი: 09-10-2014
მოგესალმებით, ბოლო მენსტრუაცია მქონდა 10.09-ში, ტესტი გავიკეთე 8.10-რიცხვში საღამოს, ძალიან მკრთალი მეორე ხაზი დაფიქსირდა, დილით მთლიანად იყო მეორე ხაზი გაწითლებული, 9.10-რიცხვში გავიკეთე დილით უზოზე და ისევ მკრთალი მეორე ხაზი მიჩვენა, 28 დღიანი ციკლი მაქვს და წესით 8.10-რიცხვში უნდა მომსვლოდა და არ მომსვლია. ვერ ვხვდები შეიძლება ორსულად ვიყო და სანდოა ეს მქრალი მეორე ხაზი? გმადლობთ.
ავტორი: ანუშკი
პასუხი:
რასაც თქვენ აღწერთ ორსულობის ტესტი არის დადებითი, თუმცა ეს არ არის ორსულობის დაზუსტების სარწმუნო გზა, აუცილებლად უნდა ჩაიტაროთ ექოსკოპიური კვლევა. გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 07-10-2014
მენსტრუაცია მქონდა 10.09.-ში სექსი მქონდა 18,20,22. 24-ში და 25-ში მქონდა ძლიერი ტკივილი მარჯვენა საკვერცხის, 26-ში გავიკეტე ოვულაციის ტესტი და დადებითი მიჩვენა მანამდე არ გამიკეტებია ტესტი მხოლოდ 26-ში.მაინტერესებს შესაძლებელია თუ არა ორსულად ვიყო. 14 დღეა ვსვავ ფოლიუმის მჟავას.ვერ ვისოვნე 0,4 და ვსვავ 0,5 სახიფათო ხომ არაა ორსულობის შემთხვევაში? და რამდენი ხანი შემიძლია დავლიო კიდევ. გამდლობთ.
ავტორი: ანუშკი
პასუხი:
ორსულობა რა თქმა უნდა შესაძლებელია, ფოლის მჟავა უნდა გააგრძელოთ დაორსულებდე და ორსულობის პირველი 3 თვე . 0.5 იანის მიღება არ არის საშიში. გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 06-10-2014
მშობიარობიდან დაახლოებით ორი თვის შემდეგ, გავიკეთე ე.წ. პაპ ტესტი, პასუხში ეწერა რომ აღინიშნება მარტივი ჰერპეს ვირუსით გამოწვეული უჯრედული ცვლილებები. ექიმმა დამინიშნა მკურნალობა. მადარდებს ახალშობილის ჯანმრთელობა, არ ვიცი, რამდენად იყო შანსი ფიზიოლოგიური მშობიარობისას მისი დაინფიცირების. პატარა უკვე ორი თვისაა და ასაკის შესაბამისად ნორმალურად ვითარდება. რა შეიძლება გაუკეთდეს პატაპროფილაქტიკისთვის
ავტორი: სოფიო თავაძე
პასუხი:
არ წარმოადგენს აუცილებლობას ახალშობილისთვის რაიმე კვლევები ამ ეტაპზე, აუცილებლობის შემთხვევაში მიმართეთ პედიატრს. გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 19-09-2014
გამარჯობა, იქნებ ამიხსნათ რას ნიშნავს \"ენდოცერვიკის არხი: აღინიშნება ოვალური ფორმის იზოექოგენური ჩანართი 4-5მმ\", მის ირგვლივ თავისუფალი სითხე ფიქსირდება\"
ავტორი: მაია ესაიაშვილი
პასუხი:
ენდოცერვიქსი ეს არის საშვილოსნოს ყელის არხი. როდესაც ექოსკოპიურად ისახება იზოექოგენური ჩანართი ეს ნიშნავს რომ ყელის არხში არის ან პოლიპი ან ცისტა უნდა მომართოთ გინეკოლოგს შემდგომი კვლევების ჩატარების მიზნით. გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 18-09-2014
მოგესალმებით, ვარ 6 კვირის ფეხმძიმე, დაფეხმძიმების პერიოდიდან დღემდე მაწუხებს ცისტიტის სიმპტომები, იქნებ მიპასუხოთ ნაყოფისთვის ცისტიტი რაიმე საფრთხეს წარმოადგენს, ან მის განვითარებას ხომ არ შეუშლის ხელს,სანამ უშუალოდ მივალ ექიმთან იქნებ მიპასუხოთ :(
ავტორი: ქეთევან ქავთარაძე
პასუხი:
ცისტიტი ორსულობაში ნაყოფის განვითარებაზე უშუალო გავლენას არ ახდენს, თუმცა ორსულობოს განვალობაში შეიძლება გართულდეს საშარდე გზების აღმავალი ინფექციით და ყოველივე ამან შეიძლება იქონიოს გავლენა ორსულობის მიმდინარეობაზე. გინეკოლოგი: ნ.ბიჭაშვილი

თარიღი: 01-09-2014
გამარჯობა, მაქვს პოლიკისტოზი, მაინტერესებს სანამ ოპერაციას გავიკეთებ შეიძლება თუ არა სპირალის ჩადგმა?
ავტორი: სონია
პასუხი:
მოგესალმებით. დიახ, ჩვენს სამედიცინო ცენტრში შესაძლებელია სპირალის ჩადგმა. გისურვებთ ჯანმრთელობას!

თარიღი: 27-08-2014
გამარჯობა,მაინტერესებს TSH ჰორმონი როდესაც 4.76ია და მისი მაქსიმალური ზედა ზღვარია 4.0 რამდენად უქმნის ორგანიზმს საფრთხეებს და ჩასახვას უშლის თუ არა ხელს მაშინ როცა ციკლი მოწესრიგებულია?და კიდევ, როდესაც მკურნალობის შედეგად ნორმაში ჩადგება მაინც არის იმის საფრთხე რომ ვერ მოხდეს დაორსულება?მადლობა წინასწარ.
ავტორი: მარიამი მმ
პასუხი:
თირეოტროპული ჰორმონის ნორმა 0,3 - 4,0-მდე მერყეობს. იმ შემთხვევაში, თუ TSH ზომიერად მომატებულია, მაგ: 4,76 საქმე გვაქვს სუბკლინიკურ ჰიპოთირეოზთან. დღემდე სადავოა ამ შემთხვევაში უნდა ჩატარდეს თუ არა ჩანაცვლებით თერაპია თირეოდული ჰორმონით. საფრთხეებს ორგანიზმს ნაკლებად უქმნის, მაგრამ თუ საქმე ეხება რეპროდუქციული ასაკის ქალს, TSH უნდა იყოს იდეალურ ნორმაში, სასურველია 2,5-მდე. ასეთივე ნორმა უნდა შენარჩუნდეს მთელი ორსულობის განმავლობაში. იმ შემთხვევაში, თუ დაორსულება შეფერხებულია ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციის დარღვევის გამო, TSH-ის ნორმალიზება იძლევა სასურველ შედეგს. ენდოკრინოლოგი: ქ.პატაშური



video clip
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
ხართ თუ არა დაზღვეული?
კი
არა
მთავარი | ცენტრის შესახებ | ექიმები | ფასები | კონტაქტი CopyRight © 2010 - 2011 Medical Center “Janmrteloba”, All Rights Reserved
Created By Rati Ratiani